Saturday, 1 December 2012

Tiket Syurga Sponge BobSebenarnya – kalau dalam Islam, Sponge Bob adalah seorang yang mulia! Rasanya seseorang itu berbahagia dan dah tempah tiket ke syurga kalau dia jadi Sponge Bob. Hehe.. Sebabnya:

Pertama: Sponge Bob bersungguh dalam melaksanakan kerja. Dia suka sangat kerja dia, dia sayang sangat kerja dia dan dia adalah pekerja terbaik setiap bulan! Tak pernah ponteng, tak pernah lambat dan masa cuti pun dia datang kerja juga!Kedua: Sponge Bob seorang yang jujur. Rasanya Miz pernah tengok episode yang SB curi belon (tapi hari tu adalah “Free balloon day”), dan atas rasa bersalahnya – dia terus menyerahkan dirinya kepada polis pada hari yang sama!

Ketiga: SB adalah seorang usahawan yang genius! Bila di diberhentikan kerja dari Crusty Crab, dia telah memulakan bisnes burger baru dan lebih maju dari Crusty Crab! Dia juga memulakan perniagaan meniup belon (hahaha kalau fikir tak logik kan!) dan siap ada demo untuk beginner dan experts!

Keempat: SB mempunyai kehidupan yang seimbang. Selain dari dedikasinya terhadap kerjaya, SB juga meluangkan masa untuk hobi dan kawan-kawan. Dia suka “Menangkap Jelly” dan bermain bersama Patrick dan Sandy.


Kelima: SB tak pernah berdendam dengan Plankton, makhluk yang terbusuk hati dan terkejam di Bikini Bottom!Satu kehidupan yang harmoni dan seimbang secara jasmani dan rohani.


0 comments:

Post a Comment