Tuesday, 11 December 2012

Projek


Berangan nak beli mesin jahit.. computerized ke non-computerized?
Beza harga boleh tahan gak. Brother NV10 16 corak computerized RM1299 but manual XL2630 25 corak baru RM799.. 

Projek yang diangan-angankan sekarang ialah:- TADA..

From BluCotton Facebook

From ZiziTots Blog

Tuala wanita yang kita gunakan sebenarnya mampu memudaratkan diri dalam satu jangkamasa panjang... boleh baca kat blog Ben di sini.

Dan bila guna 'cloth pad' ni, tak perlu buang tuala wanita merata-rata.. cukup dengan cuci dan boleh pakai semula.. Takder la berserabut orang kat toilet awam tu asyik nak mengutip stained sanitary pad tu.. Ewww!  Satu lagi - ianya MENJIMATKAN!!

Dan kemudiannya, nak buat ni juga: 

Lampin bayi guna semula. Dari MyBabyPitStop

Konsep yang sama pada lampin bayi. Kalau masjid-masjid kat highway tu, kalau kat toilet, memang berlambak-lambak segala jenama lampin kat situ.. ada ibubapa main letak-letak sesuka hati je, sungguh menjijikkan.. tak ingat ke tu masjid.. sedih rasanya dengan sikap orang Melayu ni..

2 comments:

E-na Zarina said...

waaaa umah baru ye miz! tiada lg 1 day at a time ganti kisah 1001 macam...pe2pun happy blogging...E-na skrg jarang sgt jenguk blog...sejak balik msia masa penuh mcm2 hal perlu di selesaikan...dok umah lama cuma reno dapur sket je...

Miz Elle said...

Tukar angin skit. wat rumah baru.. rumah betul-betul tak boleh sesuka hati buat kan... modal tak cukup! Apa-apa pun do keep in touch ok!!

Post a Comment