Tuesday, 25 June 2013

Harga TIles - tempat tiles murah - RENO PART 1

UPDATES:
ALL TILES SOLD OUT ALREADY.. THANK YOU :-)
-------------

Bila google, tak banyak info pasal harga tiles, corak tiles.. tapi tempat nak cari tiles memang banyak.. sampai tak tahu nak pegi mana. Jalan reko.. sungai chua..nilai..
So, rasanya tempat yang Miz pegi memang murah. Mungkin ada tempat yang lebih murah - tapi tak larat nak menjelajah sesatu dan at last patah balik kedai yang sama - typical of a woman la kan..

Lokasi: Jalan Reko, kalau dari Econsave Bangi turn left, pass by Petronas dan 1st traffic light - kat belah kira tu lah kedai dia.
"JOHAN TILES"

Range harga.. pergh.. memang berbaloi-baloi.
Tiles 2' x 2' (utk lantai dining hall) - From RM9.80 (tokey kasi RM9.50)

Tiles 1' x 1' (utk lantai dapur, bilik air - apa2 lah) - From RM1.50

Tiles dinding bilik air - Miz amek yang 10inci x14inci - RM2.80 (tokey kasi RM2.20)

Sinki - Range dari RM60 (harga tokey kasi) - RM400.. pilih la nak yang mana

Toilet bowl, sink, shower head, kepala paip dan lelain semua ada..

Semua Miz ambil kat sini.. one stop center gitew..
Pilihan untuk tiles memang berbaloi.. tapi utk lelain kelengkapan tu, boleh lah... tak perlu fikir nak pegi kat kedai DIY lain, Jimat masa.. harga juga berbaloi-baloi..
Cuma sales girls dia je garang gila, bercakap macam nak bergaduh.. haha.. tapi sebenarnya mmg gaya diaorang bercakap macam tu, so jgn takut-takut atau rasa 'intimidated' kay.. pilih atau tukar fikiran byk kali - don't worry.. amoi tu layan..

Promote kedai...kena minta komisyen dengan tokey nih...

























24 comments:

Bee Pitt said...

bro tq share

dunia mama said...

cantiknya tile diyer... kat mana akak beli ni

dunia mama said...

kat nilai tu murah tak

Miz Elle said...

Bee Pit - no problem - sharing is caring :-)
Dunia Mama - beli kat situ lar..mcm sy cerita kat atas... tiles saya ada lagi lebih. saya jual murah je.. 1/2 price dari asal.... cuma kena amik sendiri lar... dalam 15 kotak lagi rasanya...

Anonymous said...

Salam..
Masih ade lagi ke tiles tu? Saya berminat..boleh ctc saya tru emel az_aiza@yahoo.com

Anonymous said...

Salam..
Masih ade lagi ke tiles tu? Saya berminat..boleh ctc saya tru emel az_aiza@yahoo.com

z (maGic) said...

kt mana kedai ni?

Azizi Hj said...

Ade lagi ke tile lebih 15 kotak tu?
kalau ade boleh tlg email gambar norazizi.abdulhaji@gmail.com
dah total ade berapa keping

IEm Shaziem said...

if masih ad tile tue email detail n pic nyer kat sy
norazimah.sarimin@umw.com.my
tq

Anonymous said...

salam... ade lagi ke lebih tiles tu... t bagi tau harge n send pic kat saya boleh x? saya pun tgh servey hage ni... rohazira@gmail.com

Anonymous said...

tumpang tanya,

1 kotak tile 1 x 1, ada braper keping ek?
nak bajet samada boleh ke masuk kereta of nak kena upah lori kalau nak pakai hanya dalam 700 keping 1 x 1..

tq in advance.

Miz Elle said...

Salam Semua, sorry lambat nak respon.. TILES SEMUA DAH SOLD OUT. Pada yang berminat boleh cari di Jln Reko... kat ats entry saya ada citer jalan nak ke sana... :-) All the best!

Lisa Green said...

Nk tnye tiles tu kalau 2.80 tu harga for each pices ke atau harga utk 1kotak?

Miz Elle said...

Salam kawan-kawan... Maaf ya semua, saya tak perasan ada mesej... Untuk makluman, tiles dah habis dah.....

Anonymous said...

Ada lg tepat murah,kat selangor..br leps tengok

Miz Elle said...

wah, ada murah lagi, kat mana, boleh lah share supaya kawan kawan yang mencari boleh the best price :-)

Anonymous said...

Kt kedai johan tiles terima c/card x?

Anonymous said...

Selangor kt mna?

Unknown said...

Kalau dkt nilai...1x1 =1.3-2.5
2x2=9 - 13 sahaja....area jln nk ke nilai.college n inti college...bangunan dia usang je,mcm banglo 3 tingkat warna putih...sekarang dh ada petron sebelah kedai tu...g lah servey,br je servey td

Aida Zurianie said...

Boleh bg full address kdai kt nilai tu x? Fon no kedai ke? Tq

Anonymous said...

Nama kedai kat Nilai tu White Horse Tile kalau tak silap. Murah tapi pekerjanya tak berapa membantu masa saya pergi. No telefon tak ada. Cubalah google, mungkin ada. Kadang2 Sabtu Ahad dia tutup. Hari bekerja 10 pagi -5 ptg kalau tak silap.

Amir renovation said...

Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

Anonymous said...

SALAM,BOLEH BG NO TEL TAK KEDAI JOHAN TILES NI,SAYA CARI TAK JUMPA ARITU.TQ

Heri h said...

0176620117 pasang tile dll

Post a Comment