Tuesday, 30 October 2012

Mesin Recon


*** Ini bukan entry yang berbayar, sharing is caring :-)

Penah dengar pasai barang elektrik 'recon'? Well, Miz pun terjumpa secara tak sengaja. Ni gara-gara nak berjimat la kan.. google for “Mesin basuh second hand”. Search result banyak la lambakkan mesin basuh dan bila go through, ada la iklan Mesih Basuh Recon. Harganya - sudah pasti lebih murah dari yang baru... Apa bezanya?

Dia kata:
Used unit is second hand unit, the condition maybe in good or nearly breakdown, it is depending on the luck of the buyer.
Reconditioned unit is nearly new for the overall performance since the malfunction part had been changed.

Untuk melawat kedai ni boleh klik kat sini.

Hah – apa lagi.



 ***** Hukum mesin basuh/peti ais/kereta second hand:
Harus, Menurut jawapan yang Miz dapat dari facebook Ustaz Azhar Idrus.

1 comments:

Wan Nurul Sakinah Wan Azmi said...

ok ker msin basuh recond ni..

Post a Comment